duminică, 10 ianuarie 2016

Americanii vin să ne elibereze...

1. Serviciile de spionaj româneşti strâng informaţii despre corupţie, dar le transmit străinilor deoarece nu reuşesc să le valorifice în dosare penale, condamnări definitive. Mafia beneficiază de sprijin din interiorul serviciilor (SRI, SIE, DIPI, DGIA, DNA, DIICOT). Câmpul tactic reprezintă intersecţia intereselor băieţilor deştepţi din servicii care-şi trag şuturi în gură.
2. În România există reţele extinse de activişti frilensări aflaţi la dispoziţia unor servicii secrete. Ele sunt infiltrate cu ofiţeri români sub acoperire care fie strâng informaţii, fie transmit ordine de tensionare socială, ori ambele variante. Aceste reţele răspund la imperativele CIA, BND, Mossad, GRU, SVR, SRI, SIE.
3. Unii activişti au sprijin instituţional de la Ministerul de Interne şi de la SRI.
4. Contraspionajul SRI este depăşit de situaţie prin lipsa personalului calificat, prin lipsa reglementărilor interne şi prin lipsa logisticii.
5. Serviciile româneşti sunt pline de ofiţeri cu mai multe comenzi: ofiţeri ai SRI care lucrează pentru alte servicii, ofiţeri ai SIE care lucrează pentru mai multe servicii.
6. Nu există societate civilă autentică deoarece ea nu ar răspunde imperativelor de tensionare socială şi control politic total în favoarea mafiei.
7. Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu spunea în Evenimentul Zilei că la nivelul serviciilor de informaţii s-a luat decizia de a nu mai recruta ofiţeri acoperiţi din rândul magistraţilor, jurnaliştilor şi politicienilor. Evident o informaţie eronată, cu caracter de intoxicare şi manipulare pro-servicii.
8. Serviciile ruseşti, GRU şi SVR, au o reţea de agenţi de influenţă cu acte româneşti în judeţele de graniţă ale României cu Basarabia şi Ucraina numai buni de activat în cazul unui conflict de tip asimetric/nonlinear/hibrid/omuleţii verzi din Crimeea.
9. Magistraţii folosiţi de serviciile româneşti şi nu numai sunt controlaţi prin şantaj (arhiva SIPA, monitorizări, dosarele de la CNSAS de colaboratori ai Securităţii), posibilităţi de promovare în funcţii decizionale (CSM, parchete, instanţe), război psihologic (cazul Cristian Panait).
10. Piesa de teatru "Oameni noi- Partide Noi" este invenţia serviciilor secrete româneşti, la care îşi aduc aportul în mod interesat şi serviciile străine. Este din portofoliul operativ "Guvernul MEU- Unul mie, unul SIE" (cazul Cioloş), "Servim patria şi luăm bani cu sacoşa de la mafie" (cazul Chelu-Fătuloiu-Tobă).
Suplimente de lectură obligatorie
---Ovidiu Ohanesian în "Servesc Patria!", Junimea, Iaşi, 2014
-Sistemul mafiot de putere lucrează numai cu oameni corupţi sau şantajabili. Păpuşi în mâinile securiştilor care înţeleg că puterea politică este efemeră şi că deciziile majore se iau în birourile mandarinilor din serviciile secrete.
-Urmaşii servitorilor comunişti au furat România postceauşistă şi au tocat-o în bucăţi.
-Băsescu a folosit principiul nulităţilor controlabile: oameni relativ tineri, slab pregătiţi profesional, fără experienţă relevantă, dispuşi la compromis şi obedienţă.
---Ciprian Nastasiu în "Prădarea României", Compania, Bucureşti, 2009
-La ordinul lui Băsescu, sfătuit la rândul său de prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a împiedicat DIICOT să-l interogheze în comisie rogatorie despre traficul de armament pe Omar Hayssam, fugit în Siria.
-Ruşii de la Marco Grup (dosarul DIICOT ALRO) lucrau cu oameni din anturajul lui Băsescu: Elena Udrea, Dorin Cocoş, Teodor Stolojan.
-Instituţiile statului au obligaţia fundamentală de a-şi proteja resursele umane şi materiale de atacul asasinilor economici.
---Aurel I. Rogojan (un autor care nu-mi este deloc drag) în "Fereastra serviciilor secrete", Compania, Bucureşti, 2011
-Serviciul secret al Ministerului de Interne a fost înfiinţat de agentul GRU Gelu Voican Voiculescu de la CPUN folosind foşti ofiţeri de Securitate confruntaţi cu spectrul şomajului la începuturile SRI din era Virgil Măgureanu, alt agent GRU.
-Misiunea noilor îmbogăţiţi postceauşişti bine conectaţi la fluxul de informaţii din interiorul serviciilor a fost de a pune investitorii străini în braţele conducerii. Mişcare prost gândită deoarece majoritatea acestori investitori din anii 1990 erau agenţi sub steag străin.
-În 1987, ofiţerul acoperit al DIE, emigrantul la ordin Vladimir Tismăneanu, a primit finanţare de la National Endowment for Democracy pentru a publica revista Agora a dizidenţilor anticomunişti, dezvoltând mai târziu grupuri ale societăţii civice, primii formatori de opinie.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu