vineri, 15 ianuarie 2016

Generali loiali fostului preşedinte Traian Băsescu trag sforile în dosarul Pungeşti.

Diversiunea de la Pungeşti din 07.12.2013 a fost cerută de către Traian Băsescu, pentru a-şi satisface partenerul de afaceri Mark Gitenstein, lobbist dinainte de Facerea Lumii, ambasador american fără experienţă diplomatică într-un areal geostrategic complicat şi asasin economic la Fondul Proprietatea, şi executată în perfectă ordine şi disciplină de către SRI, SIE, DIPI şi DGIA. A avut concursul întregului Consiliu Suprem de Apărare a Ţării.
Generalii loiali fostului preşedinte care trag sforile în dosarul Pungeşti sunt:
1. General de brigadă Vasilache Ion, şeful Secţiei Parchetelor Militare din 2008 şi până în prezent, unul din autorii rechizitoriului nr. 9/P/2009 de la Secţia Parchetelor Militare din dosarul armelor furate la Ciorogârla în ianuarie 2009, a fost propus de Băsescu la CSM şi avizat pozitiv de CSM la 02.07.2013. Aranjor în dosarele Revoluţia, Mineriada din iunie 1990, Apuseni, Gheorghe Ursu
Cap de acuzare- A exercitat presiuni la Parchetul Militar Iaşi, la Prim-Procuror Lt.-col. Prelipcean Gheorghe (2 clasări ale plângerii penale), şi la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti, la Procuror General Militar Col. Nicolau Adrian (1 respingere plângere soluţie de clasare, 1 respingere cerere de recuzare procuror de caz) .
2. General de brigadă Manea Gheorghe, fost şef al Curţii Militare de Apel Bucureşti în 2014, a refuzat să participe la şedinţa CMA din 21.01.2013 prin care 4 magistraţi militari au propus revocarea judecătoarei Alina Ghica din CSM, preşedintele CSM din ianuarie 2012, urmată de procuroarea Oana Schmidt Hăineală, la pachet cu Kovesi la DNA, amândouă numite în 2013. A fost înaintat de la colonel la general de brigadă de Băsescu la 31.04.2014.
Cap de acuzare- A transformat o plângere de cameră preliminară în cale extraordinară de atac, contestaţie în anulare
3. General-maior Marian Hăpău, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, a devenit şeful spionilor Armatei după Ciorogârla, înaintat în grad de Băsescu la general-maior cu 2 stele la 29.11.2010.
Cap de acuzare- A cerut şi obţinut Control Tehnic Operativ Total asupra mea (convorbiri telefonice, comunicări electronice, filaj), lucru confirmat indirect de către SRI, a transmis informaţii din monitorizarea mea de la şi către anchetatorii militari, şefii din Jandarmerie responsabili pentru Pungeşti, şefi de Divizii din SRI şi SIE. Au susţinut atacul asupra mea din 03.05.2014 cu scopul de a mă intimida.

Conflict istoric între 2 judecători militari de la Curtea Militară de Apel Bucureşti
Dosarul Pungeşti- motiv de plată a poliţelor

Implicaţiile Afacerii Ciorogârla
1. Schimbarea unor factori competenţi din cadrul Armatei
2. Fidelizarea noilor comandanţi militari faţă de elementul politic
3. Întărirea formaţiunilor de cercetare-diversiune prin aplicaţii militare pe teritoriul României având populaţia drept spectator credul
4. Compromiterea ireversibilă a securităţii naţionale
5. Crearea de condiţii pentru traficul de armament
6. Intimidarea structurilor militare din sistem necontrolate la acea vreme
7. Destructurarea capacităţii de planificare a Armatei

România TV- 13.02.2013- Ministrul Mircea Duşa a numit un NOU ŞEF la Direcţia Generală de Informaţii a Apărării
"În vârstă de 50 de ani, generalul-maior Marian Hăpău este licenţiat în drept al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi a urmat o serie de cursuri postuniversitare în specializarea drept juridic privat. În anul 2008, a absolvit Colegiul Superior de Informaţii Naţionale, iar în anul 2010, Colegiul Naţional de Apărare.
Printre funcţiile militare îndeplinite se numără cea de şef al Direcţiei contrainformaţii şi securitate militară şi locţiitor al directorului general al Direcţiei generale de informaţii a apărării pentru contrainformaţii şi securitate militară, în perioada 2009-2012, şi şef al Corpului de control şi inspecţie, din mai 2012 până în prezent.
Generalul-maior Hăpău a fost distins, în anul 2009, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler şi în anul 2010 cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, cererea fostului procuror general al României Ilie Botoş de detaşare la Cancelaria prim-ministrului."
Mediafax- 15.12.2011- Băsescu: Achiziţia de avioane multirol trebuie să înceapă, chiar dacă luăm un avion pe an
"Mark Gitenstein declarat, în 15 septembrie, că printre subiectele discutate de preşedintele Băsescu în SUA s-a numărat şi cel referitor la achiziţionarea de avioane F16, existând un plan care prevede o înţelegere regională, astfel că ar putea fi aparate noi, ceea ce ar ajuta linia de producţie Lockheed Martin."
România Liberă- 29.11.2010- Băsescu i-a înaintat în grad pe şefii SMFA, SMFT, SMFN şi DGIA
"Procurorul-şef al Secţiei Parchetelor Militare, generalul de brigadă cu o stea, ion Vasilache, a fost de asemenea înaintat în grad la general-maior cu două stele."
"Generalul de brigadă cu o stea Marian Hapău şeful Direcţiei de contrainformaţii şi securitate militară a fost avansat prin decret prezidenţial la gradul de general-maior cu două stele."
Ziua Veche- 20.09.2010- DGIA a prins putere cu aprobarea serviciilor secrete americane
"Mark Gitenstein: „Cel care-si varsa sangele alaturi de mine, este fratele meu”"
Cuget Liber- 31.01.2009- Şefii Direcţiilor Contrainformaţii din MApN şi Forţele Aeriene au fost demişi
"Şefii Direcţiilor Contrainformaţii din MApN şi Forţele Aeriene şi mai mulţi angajaţi ai Unităţii militare de la Ciorogârla, de unde au dispărut armele, au fost eliberaţi din funcţie, vineri, a anunţat ministrul Apărării, Mihai Stănişoară. În afară de şeful Statului major al Forţelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, au mai fost demişi şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară din cadrul MApN [...]"
Victor Roncea- 30.09.2009- Cutremur in securitatea Romaniei. Afacerea Ciorogarla = Decapitarea informatiilor militare. Dupa SRI, si MApN ramane fara specialistii anti-KGB/GRU
"Conform speculatiilor din cadrul comunitatii de informatii militare din Romania, detronarea sefului Directiei Contrainformatii si Siguranta Militara din cadrul SMG, general de brigada Ion Ungureanu, va fi urmata de o reorganizare agresiva a Directiei, in sensul desfintarii unitatilor specializate pe combaterea actiunilor serviciilor de informatiii ale Federatiei Ruse (SVR-spionajul extern rus si GRU-spionajul militar rus), dupa modelul deja aplicat la Serviciul Roman de Informatii (SRI) cu urmasa fostei UM 0110 a DSS anti-KGB."
InPolitics- 21.08.2009- AFACERILE LUI MIRCEA BASESCU, NETEZITE DE SCANDALUL CIOROGIRLA
"Ca să schimbi o droaie de șefi dintr-o dată e, însă, mult mai complicat. E nevoie e un pretext puternic, și ce pretext mai bun putea fi găsit dacă nu misteriosul scandal al furtului de arme de la Ciorogîrla, care a fost îngropat discret, după ce și-a atins scopul? Scandalul Ciorogîrla a făcut “curățenie” în structurile grele ale armateiÎn urma scandalului, despre care acum nu mai suflă nimeni un cuvînt"

Cum au fost furate armele de la Ciorogârla? De unde au avut informaţii interlopii? Cine supraveghea activitatea interlopilor anterior momentului Ciorogârla? Cine a ştiut şi a tăcut?

"Fapta inculpaţilor sergent Tudorache Marius, care avea asupra sa arma din
dotare, sergent major Gagea Ionuţ-Nicolae şi caporal Petrică Ion de a sustrage, prin efracţie, în noaptea de 27/28.01.2009 şi, implicit, de a deţine fără drept 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul U.M. 01895 Bucureşti, situat în incinta U.M. 01916 Ciorogârla, cauzând o perturbare deosebit de gravă a activităţii celor două unităţi militare, întruneşte, pentru fiecare dintre cei trei inculpaţi, elementele constitutive ale infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor"
"Cu majoritate, admite recursurile declarate de inculpaţii sergent Tudorache S. Marius [...] împotriva sentinţei penale nr.3 din 20 ianuarie 2011 pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti, pe care o casează astfel: În temeiul dispoziţiilor art.11 pct.2 lit.a) C.pr.pen. raportat la art.10 lit.c) C.pr.pen., achită pe inculpaţii sergent Tudorache S.Marius pentru infracţiunile de furt calificat [...] şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor."

Un comentariu:

  1. dosar penal Nicolau Adrian, procurorul general al Parchetului militar de pe langa Curtea militara de apel Bucuresti, pentru falsificarea unui raspuns la o petitie in scopul musamalizarii unui dosar penal al unor jandarmi folositi de mafia magistratilor ca martori mincinosi

    http://militia.freeforums.net/thread/86/dosar-penal-nicolau-adrian-2845

    RăspundețiȘtergere