duminică, 22 ianuarie 2017

SRI continuă să se implice în politică, contrar Constituției.

Motto: 
1. Art. 29 din Constituția României

(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă.

2. Art. 31 din Legea 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată, cu modificările și completările ulterioare
(1) Salariații organelor de informații și ai celor cu atribuții în domeniul securității naționale nu pot face parte din partide sau alte organizații cu caracter politic ori secret și nu pot fi folosiți în scopuri politice
...............................................................................
Am observat dinamica protestului anti-Victor Ciorbea, anti-PSD, anti-Guvern, anti-Parlament, anti-Liviu Dragnea, pro-Kovesi și pro-Iohannis de astăzi, duminică 22 ianuarie 2017, din Piața Unirii din municipiul Iași.
Am la activ proteste studențești, pro-Basarabia (aprilie 2009), anti-Băsescu (iarna lui 2011-2012), anti-Gold Corporation (Roșia Montană) și anti-Chevron (Pungești) desfășurate la Iași, Vaslui, Pungești, Băcești-Vaslui, Puiești-Vaslui și orașul natal.
Protestul de astăzi a fost unul concentrat, organizat pe Facebook de către specialistul IT Andrei Olărașu de la AIESEC Iași și ATRAG Iași. AIESEC este o organizație studențească internațională care oferă tinerilor posibilitatea de a participa la stagii de pregătire în străinătate. În Germania chiar am lucrat cu ei. ATRAG este Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor. Celălalt organizator este Oana Codru, subordonata ofițerului CIA Alexandrina Dinga de la Iași, coordonatoarea cuiburilor anarhiste Asociația Mai Bine Iași (finanțată de către Fundația lui George Soros pe filierele elvețiană și norvegiană) și Grupul de Inițiativă Civică Iașul Iubește Teii. Relația de subordonare Alexandrina Dinga-Oana Codru apare în cadrul proiectului-umbrelă MIOLK prin care se învârt bani pentru operațiuni sub acoperire ale CIA în Iași.
Am folosit termenul de ”protest concentrat” pentru a diferenția între cele 2 proteste anterioare cu aceeași tematică din data de 11 ianuarie a.c. Unul a fost atunci organizat în fața Palatului Culturii de către Partidul Forța Moldova, reprezentat de către moldoveniștii Traian Rânja și Cristian Cernescu, și altul de către un grup anonim Corupția Ucide, cu puternică reprezentare pe linia americană, tineri, în Piața Unirii. Atunci protestele, aflate în faza de debut operativ, au totalizat 30 de persoane (25+5).
Cu toate că organizatorii evenimentului anunțat pe Facebook au fost Olărașu și Codru, conducerea efectivă a protestului a fost asumată de PFM, Rânja și Cernescu. PFM se trage din M10, care se trage din PDL, care se trage din PCR.
După ce s-au scandat lozinci de tipul ”DNA, DNA, noi suntem de partea ta”, ”Legea grațierii, rușinea țării”, ”PSD, ciuma roșie”, ”DNA, DNA, curăță politica”, ”DNA, să nu ne lași, vino și la noi la Iași”, ”RTV și-Antena 3, mincinoși și derbedei”, ”Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică”, ”Jos Guvernul”, ”Jos Parlamentul”, manifestanții au pornit în marș spre Prefectura Iași, pe drum scandând lozinci și în fața sediului PSD Iași. Nu am fost atent dacă s-a scandat și în fața Primărei Iași, conduse de PSD-istul Mihai Chirica. Forțele de represiune prezente au fost, în ordinea numărului, Miliția Municipală, Comunitarii și Trupele de Securitate. Faptul că nucleul de protestatari a făcut cale întoarsă de la Prefectură în Piața Unirii a părut să ia prin surprindere forțele de represiune care fie se așteptau la o staționare mai îndelungată, spargerea protestului sau blocarea străzii.
Partide reprezentate:
parlamentare: PNL (Marius Dangă), USR (Andrei Postolache), PMP
extraparlamentare: Alianța Noastră, Partidul Verde
Din cuibul de anarhiști am recunoscut pe Alexandrina Dinga, Alexandru Bodnar ș.a.
Organele de presă ale SRI prezente au fost: TeleM Iași prin Călin Ciobotari, JurnalVirtual prin Florin Ghețău, Iași1 prin Dan Coțcaru, veșnicul turnător.
A fost prezentă și Galeria Poli Iași.
Numărul total de manifestanți la Iași a fost undeva la 500, poate 600, cu mult sub numărul de 2000 dat de către HotNews și Dan Tapalagă.
Am observat că liderii de opinie Rânja, Dinga, Postolache, Ciubotari, Dangă au comunicat cu grupurile de manifestanți, așadar consider că au fost foarte puțini manifestanți neafiliați politic.
Situare în context
-s-a scandat în favoarea Codruței Kovesi și a DNA
-manifestanții comentau negativ la adresa lui Sebastian Ghiță, a RTV și Antena 3, al căror război informațional a dus la excluderea g-ral.-lt. Florian-Mihail Coldea din rândul conducerii SRI și ofițerilor SRI activi
-interviul de la TVR1 cu judecătorul american care susținea DNA
-seria de dezvăluiri făcută de mr. Sebastian Ghiță la adresa lui Kovesi și a lui Coldea
-ingerința ambasadorului american în România Hans Klemm în favoarea Codruței Kovesi, dar nu și în favoarea lui Coldea
-deconspirarea unor oficiali ai stației CIA din România
-dispariția lui Ghiță și nervozitatea lui Kovesi și a lui Iohannis, în oglindă cu calmul lui Dragnea
-organizatorii și coordonatorii protestului știau permanent ce se întâmplă în celelalte mari orașe ale României
-o întrebare legitimă este ce aripă a SRI a organizat protestul de azi de la Iași: aripa veche a lui Coldea, cu o motivație revanșardă, sau aripa nouă a lui Hellvig, ca joc la întâmpinarea lui Dragnea-Grindeanu, răspunsul fiind dat de prezența în rândul manifestanților de la București a Președintelui Iohannis, cel care a jucat pe aceeași carte ca și Hellvig la mazilirea lui Coldea, deci Noul SRI Hellvig a organizat și la Iași și la București protestele anti-guvernamentale, cu aportul CIA-Clinton, vezi anarhiștii de la Iași, Dinga, Bodnar, și al BND german, vezi moldoveniștii de la PFM și progresiștii de la USR.
-ATRAG apare ca rezervor de cadre al SRI, ăla nou, la fel ca și LSRS, PACT etc.
-faptul că marionetele americane nu au fost scoase azi în față, nimic scandări, nimic ocupare stradă, nimic ciondăneli cu forțele de represiune, nimic amenzi, la protestul de la Iași, are legătură cu: schimbarea Președintelui SUA, incertitudini privind statutul ambasadorului Hans Klemm, Trump promițând că va da afară toți ambasadorii puși de Obama (audiați și confirmați de Senatul SUA unde au fost de acord și Republicanii), promisiune neonorată, incertitudini privitoare la stația CIA din România, șefia State Department și a CIA
-nu este exclus ca rețelele CIA din România să fie transferate (preluate de către) Noului SRI, la nemții din BND și la francezii din DGSE. Trebuie urmărită reîmpărțirea lumii între SUA și Rusia, poziția Germaniei, a Turciei și a Chinei și moștenitorul cotei de participare americană în Europa de Est
Orice stat ar fi sponsorul noii puteri politice din jurul PSD-ALDE, este interesul lor să folosească propriile servicii de informații pentru a dilua opoziția internă față de clienții lor politici.
Am notat semnele de întrebare ridicate de Alina Mungiu Pippiddi legate de motivația protestelor anti-Ciorbea.
Am notat absența ofițerilor SRI din garda veche și a organizațiilor civice fondate de ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu